Wasa Junior Open (under 1600)

Jonas Sandbom Website Kanslichef och domare på Stockholms Schackförbund

Under helgen spelades Wasa Junior Open (under 1600), en långpartiturnering som samlade totalt 33 juniorspelare över 5 ronder. Spelplats var salongerna Stockholm. Turneringen, som är ett initiativ av Wasa SK i samarbete med Stockholms Schackförbund, skapades i syfte att under existerande omständigheter och med iakttagande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kunna ge våra satsande schackungdomar chansen till att spela längre partier över brädet. Mot bakgrund av gällande restriktioner hade tävlingsledningen satt ett tak på 34 spelare. Stort avstånd mellan bord och spelare praktiserades och samtliga bräden, pjäser och platser desinfekterades noggrant mellan varje rond. Därutöver ventilerades lokalen kontinuerligt under hela turnering. Endast spelare och funktionärer tilläts i lokalen.

En mycket förväntansfull grupp ungdomar mötte upp på fredag för sin första turnering på över ett halvår. När spelet kom igång och lokalen försattes i ett välbekant lugn och tystnad, fick vi som arrangörer på plats en positiv känsla och det var väldigt fint att se ungdomarna spela schack igen. Hela sex livebrädor användes under turneringen och då inga föräldrar fick vara i lokalen, var det säkerligen ett välkommet inslag att kunna följa spelet via FollowChess och Chessbase.

Turneringen har under helgen flutit på bra och samtliga spelare på plats skall ha eloge för sitt uppförande och respekt för de strikt satta ordningsreglerna. Efter många långa och spännande matcher kom till slut Deniils Platkovs, Trojanska Hästen med 5p (5) att stå som turneringsvinnare efter ha vunnit den avgörande matchen mot Solomia Truskavetska, Wasa SK. Stort grattis. Pris utgick till topp 10 och samtliga deltagare fick medalj. Bilagt ser ni bilder på prispallen:

1. Deniils Platkovs, Trojanska Hästen 5p
2. Sixten Tran, Trojanska Hästen 5p
3. Solomia Truskavetska, Wasa SK

 

Resultat och slutställning framgår här: member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=8523

 

Wasa SK och Stockholms Schackförbund tackar för visat intresse och ser fram emot nästa del av Wasa Junior Open som arrangeras 25-27 september. Då är det spelare över 1600 i rating som är välkomna. Inbjudan och länk till anmälan ser nu här: schack.se/evenemang/wasa-junior-open-over-1600-elo/

 

Petter Fridman och Magnus Lilliehöök
Wasa SK och turneringsledning

Kanslichef och domare på Stockholms Schackförbund

Leave a Reply

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)