Skolschack

Skolkommittén ansvarar efter Stockholms Schackförbunds styrelses direktiv för att genomföra arrangemang och aktiviteter som lockar skolbarn att börja spela och tävla i schack. Inom skolschack ryms till exempel Schackfyran, Schack56an, Skollag-DM, skolmästerskap på skolor och turneringar under skollov. Även projekten Vi spelar ihop och Schack på bibliotekt drivs av Skolkommittén, liksom utbildningar och kurser för lärare, ledare och pedagoger.

Schackfyran

Schackfyran är en tävling som vänder sig till alla fjärdeklassare och spelas runt om i hela Sverige. Tävlingen är mycket populär bland lärarna och huvudmålet är att träna klassen i samarbete. Stockholms Schackförbund har arrangerat Schackfyran sedan 1992/1993. Schackfyran i Stockholm har sin egen hemsida http://www.s4sthlm.se/.
Här hittar du mer information från Sveriges schackförbund https://schack.se/schackfyran/om-schackfyran/.

Schackfyranmästaren

Schackfyranmästaren är en individuell tävling för spelare som har deltagit i Schackfyran under säsongen:
https://schack.se/schackfyran/schackfyranmastaren/.

Schack56an

Schack56an arrangeras för tionde året denna säsong. Projektet är i princip en naturlig fortsättning på Schackfyran. Det finns ett något större tävlingsmoment i Schack56an än i Schackfyran, även om huvudsyftet är att öka klassens samarbete och sammanhållning. Från och med 2022 arrangerar Sveriges Schackförbund en Riksfinal dit de bäst placerade lagen kvalificerar sig.

Mer om Schack56an

Mer om Höst56an

Frågor om Schackfyran eller Schack56, kontakta: schackfyran@stockholmsschack.se