Utmana blindschackskungen den 20 Maj på Stockholms schacksalonger

Amerikanske stormästaren Timur Gareyev är på världsturné inför sitt världsrekordförsök i blindschack.
Nu är han i Stockholm, och du kan utmana Gareyev i en blindsimultan nu på fredag klockan 18.30 på Stockholms Schacksalonger.
Den som är intresserad att vara med kan mejla till Stockholms Schackförbund och skriva BLINDSCHACK i ämnesraden.
Antalet platser är begränsat och kostnaden för att delta är 50 kronor. För åskådare är det fri entré.

Foto: Lars OA Hedlund

Blindfold-King_Timur_Gareyev_2016-05-20-7
Timur Gareyev, Blindfold-King

Så här skriver han på sin hemsida:
Jag började spela Blindschack för ett par år sedan. Efter flera matcher blev jag fascinerad av hur det känns att spela med förbundna ögon. Min dröm är att bryta världsrekord för de mest samtidiga spel som spelas på en gång. Jag planerar att matcha 50 motståndare (eller sannolikt mer!) Och jag måste uppnå ett resultat på minst 40 segrar. För att förbereda mig på detta världsrekord kommer jag att träna flitigt både fysiskt och mentalt. Jag kommer att göra träningsmatcher över hela världen.
Blindschack innebär att spela schack utan att använda schackbräde eller spelpjäser.

Det är inte speciellt svårt för en tränad schackspelare, men kräver stor koncentration. Förr var det vanligt att stormästare hade uppvisning med blindsimultan, det vill säga att spela många partier med blindschack samtidigt. Det var inte ovanligt med 30 partier på en gång men det har blivit alltmer ovanligt.