Sverige-GP-tävling i Stockholm säsongen 2016/2017

Sveriges Schackförbund har beslutat att tilldela Stockholm en av de åtta Sverige-GP-tävlingarna som kommer arrangeras under säsongen 2016/2017, se nedan inklipp från Sveriges Schackförbunds hemsida.

2016-04-07

SvensktGrandPrix_logo2016En tävling återstår av årets GP-serie, och redan nu är det klart vilka deltävlingar som ingår nästa säsong. Björkstadsschacket i Umeå utgår och istället tillkommer två nya deltävlingar – en i Göteborg och en i Stockholm. Därmed utökas programmet till åtta tävlingar, och preliminärt spelas höstens tävlingar i Lund, Västerås, Stockholm och Malmö, medan vårens spelas i Växjö, Norrköping, Göteborg och Tylösand.
– Vi är oerhört glada för att vi nu får med två stora schackdistrikt, Göteborg och Stockholm, säger Håkan Jalling, ordförande i Tävlings- och regelkommittén TK. Vi har haft flera intressanta ansökningar att ta ställning till. Jag har märkt stort tryck från spelare och klubbar i Stockholm så det bådar gott.
– När det gäller Björkstadsschacket är varken arrangörerna eller vi nöjda med utvecklingen av deltagare. Vi hade hoppats på flera spelare andra året men tävlingen kommer att fortsätta,dock utan GP-status. Ambitionen är att ha samtliga tävlingsdatum klara innan avslutningen på Deltalift Open i Tylösand i början av maj.