Stockholmsserien, Wasas flickor rycker i division 6

Den 12 januari avgjordes den fjärde omgången i Stockholmsserien. Idel segrar för topplagen och i division 6 ryckte Wasas flicklag åt sig ledningen i serien. Men vi tar det från början.

De ännu obesegrade Wasa SK VI anförda av Anastasia Tolstoy och Solomia Truskavetska vann mot klubbkamraterna i Wasa SK VII. Laget leder nu serien med tre matchpoäng före Tyresös tredjelag.

Anastasia Tolstoy
Solomia Truskavetska

I divison 4 och 5 vann serieledande Passanten II och SK Pjäsen sina matcher även om det satt långt inne för de sistnämnda. För att vinna en serie krävs att man har tur och spelar över sin nivå i jämna matcher. I denna rond besegrade Passanten II jämnstarka Rockaden VI med klara 3½-1½. I tabellen skuggar Kungstornet IV fortfarande Passanten II två matchpoäng efter. I bottenstriden skiljer det en matchpoäng mellan fyra lag. 

Trots att det skiljde närmare 500 poäng i genomsnittsrating mellan SK Pjäsen och Järfälla SS II så var det en mycket hård match där Pjäsen kunde stå som segrare med 3½-1½ efter fyra timmars spel. Med lite mer tur hade matchen kunnat sluta oavgjort 2½-2½. Pjäsen kunde rycka åt sig en serieledning sedan värsta konkurrenten Delectus förlorade mot Rockaden VIII. SK Pjäsen leder nu serien med 3 matchpoäng.

                                                                      Text: Tomas Silfver

                                                                       Foto: Lars OA Hedlund