Stockholmsserien första omgång den 20 oktober

I söndags startade Stockholmsserien för säsongen. Normalt brukar den bestå av 3 divisioner med 8 lag i vardera, men denna gång bestod division 6 bara av 4 lag vilket gör att man spelar dubbelrondigt.

Fjolårets seriesegrare i division 4, Vallentuna SK, som hade tackat nej till uppflyttning och en plats i allsvenskans division 3, får finna sig i att vara favoriter i serien i år också. Men lite överraskande fick man bara oavgjort mot Seniorschack 1, 2,5-2,5, i premiärronden trots ett starkare lag på papperet. I Rockaden-derbyt mellan 6:e och 7:e laget gick de förstnämnda ut som segrare med klara 4,5-0,5 trots ett på papperet jämn tillställning. Fjolårets tvåa, Passanten 2, besegrade fjolårets trea Tyresö 2 med 3-2. Och Serbiska Föreningen 2 förlorade mot Kungstornet 4 med 2-3.

I division 5 var det Rockaden derby i första omgången också. Rockaden 8 besegrade Rockaden 9 med klara 4-1. I övrigt var det väntade segrar för Senior Schack 2 och SK Pjäsen. SS Delectus från Märsta fick bara oavgjort, 2,5-2,5, mot Wasa SK 5 trots ett stort ratingövertag.

Division 6 kom att bestå av bara 4 lag och tyvärr var Stora Vika tvungna att lämna w.o i den första ronden. I den match som spelades slog Tyresö 3 Kristallen 5 med 3-2. Här verkar föreningarna främst ställa upp med ungdomslag.

Nästa rond spelas den 10 november

Text: Tomas Silfver

Foto: Lars O Hedlund