Stockholms Schackförbunds och Pia Cramlings Tjejtävling 6

Den sista Tjejtävlingen Online före sommaren samlade 15 spelare. Många har varit med flera gånger och vi fick även några nya tjejer som deltog för första gången – jättekul!

Som vanligt var det mycket kamp och många spännande partier.

Debora Nordin, Visby SK, vann och släppte bara en remi på de fem partierna. Precis bakom segraren, på 4 poäng kom tvåan Elsa Andersson, Eslövs SK, och trean Elsa Novak, Stockholms SS.

Ett stort grattis!  Era medaljer skickas hem och alla som var med får ett diplom som också kommer med posten.

Spridningen på tävlingen runt om i Sverige var stor som alltid. Klubbligan vanns den här gången av Essingeskolans SK och Les Champions från Franska Skolan som båda hade med två spelare.

Essingskolans SK vann klubbligan för hela vårsäsongen. Klubben har haft flest spelare sammanlagt som deltagit under de här sex Tjejtävlingar Online vi har arrangerat i vår och får en pokal.

Nästan 50 tjejer har spelat under våren i de olika tävlingarna och en, Vendela, har varit med vid alla sex tillfällen tävlingen arrangerats och är värd en medalj för sitt flitiga deltagande.

Vi uppskattar den respons vi fått och det har varit överraskande och glädjande att se hur tävlingen lockat spelare från många olika håll i Sverige och även ibland utanför landets gränser.

Vi vet inte än hur det blir efter sommaren men vi hör naturligtvis av oss om det blir en fortsättning när säsongen startar på hösten.

Det finns en tävling vi redan nu vill tipsa om som kommer under tidig höst och det är Flick-SM som spelas i åldersgrupper över en helg och på vanligt sätt, vid brädet.  Alla tjejer är välkomna och om ni är intresserade håll utkik på Sveriges schackförbunds hemsida www.schack.se där kommer info om den tävlingen och även om andra turneringar att läggas ut.

Om ni går in under ”Tävlingar” och sedan väljer ”Damschack” finns information och tips på tävlingar och annat som riktas till flickor och kvinnor.

Ett annat tips är att gå in på Stockholms Schackförbunds hemsida: www.stockholmsschack.se.

Där kan ni läsa om de olika Tjejtävlingarna vi haft och få tips på olika tävlingar och andra aktiviteter som kan vara intressanta.

Det var allt från oss för den här gången.

Vi önskar er alla ett bra och härligt sommarlov!

Slutresultatet kan ses här.

Hälsningar.

Pia Cramling, Nicholas Hjelmberg och Jonas Sandbom

Kanslichef och domare på Stockholms Schackförbund

Leave a Reply

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)