Brev från Tävlingsutskottets ordförande

Till alla medlemmar i Stockholms Schackförbund och alla andra schackintresserade personer. Jag vill härmed hälsa både klubbar och medlemmar välkommen till en ny schacksäsong. Det är några nyheter som jag tänkte att jag skulle informera om. Har ni inte ännu besökt Stockholm Schacksalonger så kommer ni att märka det när ni kommer det. Ingången till Salongerna har nu flyttats och är nu närmare Ringvägen. Detta efter önskemål från hyresvärden.

Det är nu i augusti månad 50 år sedan som junior VM avgjordes i Stockholm i de då nybyggda schacksalongerna på Hornsgatan och Anatolij Karpov kom att stå som en överlägsen segrare och som innebar starten på en fin karriär och en världsmästartitel. De idag boende i Stockholm Ulf Andersson, Juan Bellon och Dan Uddenfeldt, deltog också i turneringen.

Med anledning av det kommer vi att ha en simultan uppvisning för Stockholms bästa kadetter och miniorer den 22 september med Ulf Andersson och Juan Bellon. Det kommer också att vara lite kringarrangemang den dagen. Se kommande information.

Tävlingssäsongen börjar också smått med Stockholm Open. Och i månadsskiftet augusti/september arrangerar vi en ny turnering som går under namnen Elo-Pjäsen respektive Dam-Pjäsen. En chans att spela en träningsturnering inför den kommande säsongen under trivsamma former. Och sedan flyter turneringar på under hösten med bland annat Lag-DM, Stockholmsserien, Hasselbacken Open och som vanligt avslutas årets tävlingssäsong med Rilton Cup.

Förbundet får också passa på att gratulera den stora schackmecenaten Peter Hlawatsch som gjort så mycket för schacklivet i Stockholm som fyllde 75 år under den gångna sommaren. Grattis, Peter!

Välkommen till en ny spännande schacksäsong!

Tomas Silfver
Ordförande
TävlingsutskottetText och foto: Tomas Silfver