Stockholm Elo Challenge 2018

Viktigt att veta om ELO Challenge 2018

 

Det har blivit väldigt hög tid att anmäla sig och betala startavgiften till de som vill ha 150 kr rabatt på startavgiften. Vi beklagar att Inbjudan till årets tävling blev sen.

Tävlingen spelas onsdag 9 maj – 13 maj på Stockholms Schacksalonger.

Om du betalar via postgiro till Stockholms schackförbund ska det ske senast imorgon 25 apr. Om du gör det på Salongerna kan du göra det fram till fredag 27 april. Är du på gång att betala startavgiften, för att få rabatten, och inte hinner till Salongerna – kontakta tävlingsledaren så kan vi kanske lösa det via tex Swish.

Årets tävling innehåller dessa nyheter :

  • Startavgiften är sänkt 100 kr för alla och rabatten för tidigt inbetalda och anmälda på 150 kr är kvar. I gengäld sänks det garanterade förstapriset till 5 000 kr om det är färre än 45 betalande deltagare. Notera att ett antal spelare förra året fick fria och halvfria startavgifter, vår ambition är att meddela vilka via www.stockholmsschack.se  och möjligen på chess-results.
  • Sponsorer till årets tävling är SF Bio och Schackbutiken.

 

Angående möjligheter till frirond i tidiga ronder.

 

Förtydligande : Anledningen till att man kan ta frirond är att det ska vara en viss flexibilitet, så att fler har möjligheter att delta i turneringen. Det har dock funnits fall att denna flexibilitet används i taktiskt syfte – det är inte meningen ! Därför ändras frirondsregeln enligt följande : Man kan inte ta en frirond till ronden direkt efter utan det måste ske minst 2 ronder innan.

Det innebär att om du vill ha frirond rond 2 måste du anmäla det före tävlingen startar och vill ha du ha frirond rond 3 måste du anmäla det innan rond 2 startar.

Det går dock fortfarande bra att ta rond 1 samt en av ronderna 2 till 7 som frirond med 1/2 poäng om reglerna ovan följs. Om du vill ha frirond rond 1 måste du dock som vanligt kontakta tävlingsledaren innan via mail och betala in startavgiften i förväg.

 

Titelspelare, IM och GM respektive WGM och WIM,

 anmäler sig till tävlingsledaren senast 27 april !

 

Titelspelare ses som affischnamn och ska dra spelare till turneringen – i gengäld spelar de gratis, OM de anmäler sig senast 27 april ! Detta sker med ett mail till turneringsledaren micko03@hotmail.com – och ingen annan, på förekommen anledning.

 

 

Till slut hälsar vi er välkomna till en spännande tävling.

Text: Mikael Helin