Slutresultat Rilton Winners’ Cup

Idag (2021-01-02) har finalen i Rilton Winners’ Cup avgjorts Den indiske Stormästaren Sasikiran Krishnan besegrade den ryske Stormästaren Aleksandr Shimanov med 2-0.

Rilton Winners’ Cup var en inbjudningstävling där alla tidigare segrare i Rilton Cup bjöds in. Det är 39 olika spelare som vunnit tävlingen under dess 49 år. Åtta spelare har vunnit tävlingen två gånger (Jan Timman, Börje Jansson, Axel Ornstein, Ralf Åkesson, Sergey Volkov, Eduardas Rozentalis,  Radoslaw Wojtaszek and Jon Ludvig Hammer) och en spelare har vunnit tre gånger (Michal Krasenkow).

Tre av de tidigare vinnarna lever inte längre. 17 av de möjliga spelarna tackade ja till att spela. Det innebar att det behövdes spelas en kvalmatch mellan Juan Bellon Lopéz och Axel Ornstein. Kvalmatchen spelades den 22 december med Juan som vinnare med 2-0.

Det har spelats två partier med betänketiden 15 minuter+10 sekunder/drag. Har det blivit 1-1 i de två partierna har det spelat två blixtpartier med betänketiden 5 minuter + 3 sekunder. Om även dessa två partier slutat 1-1 har ett Ammagedonparti med betänketiden 5 minuter för vit och 3 minuter för svart spelats. Vit har då varit tvungen att vinna för att vinna matchen.
Tävlingen startade den 27 december 2020 och avslutades med finalen den 2 januari 2021. 31 december 2020 och 1 januari 2021 har varit spelfria.

Stockholms Schackförbunds Riltonkommitté och chess.com vill tacka alla spelare, domare kommentatorer som gjort tävlingen möjlig.

Slutresultat:

Alla partier från tävlingen kan ses på Riltons hemsida.


Sasisikiran Krishnan

Aleksandr Shimanov

Foto: Lars OA Hedlund

Kanslichef och domare på Stockholms Schackförbund

Leave a Reply

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)