SK Rockaden Stockholmsmästare för lag 2021/2022

Genom att ikväll (2022-04-25) vinna den direkt avgörande matchen i den femte och sista ronden i Lag-DM:s Elitdivision mot Stockholms SS med 9½-4½ blev SK Rockaden Stockholmsmästare för lag 2021/2022..

I matchen om plats 5 och 6 lyckades Farsta SK rädda sig kvar i Elitserien genom att vinna över Kristallens SK med 8-6. Kristallens SK åkte därmed ner till Lag-DMs division 1 säsongen 2022/2023.

Wasa SK möte Kungstornet i en match om plats tre och fyra. Matchen slutade 7-7. vilket innebar att Wasa bärgade bronset.
Wasa SK hade ansträngt sig för att få minst 50% kvinnor i fjortonmannalaget. Tyvärr insjuknade en av de svenska kvinnor samma dag och Wasa SK fick nöja sig med ”bara” 6 kvinnliga spelare. En av dessa spelare var Dana Reizniece-Ozola. Dana är VD för FIDE och efter att Stockholms Schackförbund ordförande, Joel Sjöstrand, sagt några ord lämnade han över till Dana som berättade hur kul hon tyckte det var att åter kunna spela schack med en motståndare på andra sidan brädet och inte minst möjligheten att få träffa sina schackvänner i Wasa SK.

Vy-Lag-DM_Elitserien_WGM_Dana_Reizniece-Ozola_2022-04-25
FIDE:s VD, Dana Reizniece-Ozola, Wasa SK

Här går det att se slutresultatet.

Bilder från Lag-DM:s Elitdivision går att se i bildarkivet.

Foto: Lars OA Hedlund