Schackevent på försäkringsbolaget Zürich

Schack Event i Stockholm höll under onsdagskvällen (2024-02-14) ett mycket lyckat arrangemang hos Zürich Försäkringar AB på Östermalm i Stockholm. De hade bjudit in ett antal personer från företaget och affärspartners att prata om hållbarhet och ”risk management”. Efter en dryg timme med en föreläsning och paneldebatt var det dags att spela lite schack. De tyckte att det var lämpligt att bjuda in schackspelare då schack är ett strategiskt spel och i deras arbete behövs det mycket strategiskt tänkande.

Nåväl, schackeventet började med att Tony Aperia presenterade SchackEvent AB och sedan följde en föreläsning med Peter Holmgren som berättade om schackets historia och schack i Sverige idag. Många lyssnade ivrigt och hade en del frågor. Det var kul att närmare 80 % av de 25 personer som var med vid eventet hade sett på ”Queens Gambit”.  Och sedan var det dags för en blixtturnering där hela 16 personer kom till start i fyra fyrmannagrupper.  Finalen vann Jenny Erling från Northvolt före Ulrich Adamheit från Electrolux.
Z¨rich hade dukat upp ett läckert bord med förtäring och snacks. Och vinnarna i turneringen blev rikligt belönade med pokal och diverse schackböcker.


Peter Holmgren håller föredrag


GruppspelFinalparti
Tvåan Ulrich Adamheit och ettan Jenny Erling

Foto: Tomas Silfver, Tony Aperia och Lennart Örnmarker