Rilton Cup 2017/2018

Nu är det klart att Rilton Cup byter arena. Den nya spellokalen blir Scandic Continental mittemot Stockholms centralstation.
– Möjligheterna finns verkligen att göra en storartad turnering, säger Jan Wikander, ordförande i Stockholms Schackförbund som arrangerar Rilton Cup för 47:e gången den 27 december 2017 till den 5 januari 2018.

Nya Scandic Continental invigdes för bara drygt ett år sedan och erbjuder toppmoderna spellokaler. Totalt förfogar Rilton Cup över 15 rum med en yta på 955 kvadratmeter.
– Vi vill att Rilton Cup ska växa. Förra gången blev det deltagarrekord, och vi har sett att intresset från Sverige och framför allt utomlands ökar för varje år. På Scandic Continental får vi stora möjligheter att växa, säger Jonas Sandbom, kanslichef på Stockholms Schackförbund och även tävlingsledare för Rilton Cup.

Just närheten till Stockholms centralstation var en starkt bidragande orsak, menar Ingemar Falk, Riltonkommitténs ordförande:
– Jag har som ambition att schack ska komma in i de finare lokalerna, och nu avgörs Rilton Cup verkligen i hjärtat av Stockholm. Rent teoretiskt kan en spelare från Indien flyga i T-shirt till Arlanda, åka Arlanda Express till centralstation och ta rulltrapporna upp till Scandic Continental och spela första ronden i samma T-shirt, och det mitt i vintern!
Alla i Stockholms schackförbund och Riltonkommittén vill framhålla och tacka det förra spelhotellet Clarion för det goda samarbetet. Men nu blir alltså Scandic Continental den nya spelplatsen. Stockholms Schackförbund har skrivit ett fyraårsavtal med hotellet.
Lena Almén, sales manager på Scandic Hotels, upptäckte Rilton Cup framför TVn i vintras. Hon såg Anna Cramling och Erik Blomqvist i TV 4-soffan, och tänkte: ”Den turneringen skulle vi vilja ha”. Lena Almén kontaktade Stockholms schackförbund i januari, och sedan startade förhandlingarna.
– Vi på Scandic Hotels är så glada och stolta att Rilton-organisationen valt att ha sin turnering hos oss. Tillsammans med alla vill vi verkligen göra allt för att skapa ett så bra event som möjligt, säger Lena Almén.

Inbjudan för Rilton Cup 2017/2018 kommer att publiceras på www.rilton.se inom kort. Redan nu kan du anmäla ditt intresse på info@rilton.se

Kontakter:

Jan Wikander, Stockholms Schackförbund, 070-642 76 32, xzpert@hotmail.com
Ingemar Falk, ordförande Riltonkommittén, 073-644 63 05, ingemar.falk@mail.com
Lena Almén, sales manager Scandic, 070-973 53 38, lena.almen@scandichotels.com

 

Bildgalleri

Foto: Lars OA Hedlund
Text: Ingemar Falk