Pias Cramlings tjejtävling 2 2020

Lavinia Valcu, Solna SS

Tjejtävlingen på Schacksalongerna spelades på nytt i fredags och den här gången var det 14 unga tjejer som kom till start. Det var faktiskt inte det lättaste. Totalstopp i t-banan satte krokben för flera av deltagarna när de var på väg till Schacksalongerna. Turligt nog kom alla fram även om det i ett fall fick bli med hjälp av taxi.

Efter hård kamp seglade unga Lavinia Valcu, Solna SS, upp som segrare – Lavinia vann även förra Tjejtävlingen – och imponerande med att ta full pott, 5 poäng på fem partier. Ett av finalmötena, mot Solomia Truskatvetska, Wasa SK, lyckades Lavinia vinna i ett långt slutspel med springare och bonde mot två bönder i ett parti som höll på i närmare en timme.

 

Solomia och My Hedman Ljungqvist, Kristallens SK, tog båda 3,5 poäng och spelade remi inbördes. Solomia hade bäst särskiljning och knep silvermedaljen före My på brons.

Jonas Sandbom, Stockholms Schackförbund var domare och tog hand om tävlingen hela spelkvällen.

Det är oerhört roligt att få den feedback jag har fått på de här Tjejtävlingarna och vi – Stockholms Schackförbund och jag – är tillbaka med en ny tävling i november. Så fort datum är bestämt kommer det att publiceras.

Text: Pia Cramling
Foto: Lars OA Hedlund

Kanslichef och domare på Stockholms Schackförbund

Leave a Reply

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)