Nytt spelprogram i Lag-DM 2021/2022

På grund av den tilltagande corona-pandemin har Stockholms Schackförbunds Tävlingsutskott beslutat att tillsvidare skjuta fram hela rond 3 i Lag-DM. Det nya spelprogrammet kan ses på denna länk.

TU:s ordföande Jan Engfeldt skriver så här:

Stockholm 2022-01-11

Nytt spelprogram Lag-DM

Stockholms Schackförbunds Tävlingsutskott (TU) har efter kontakt med ett flertal av klubbarna som deltar i Lag-DM beslutat att skjuta upp rond 3 i samtliga divisioner med en månad. Anledningen är givetvis den oroväckande utvecklingen av cornona-pandemin.

Vi har under kvällen noterat att Sveriges Schackförbund valt att inte spela någon rond i Allsvenskan under januari månad. Vi noterar också att de skriver:

”Observera att detta beslut gäller den allsvenska serien, men att TK anser att lokala serier kan genomföras förutsatt att alla försiktighetsåtgärder vidtas och att det finns tillräckligt med utrymme, enligt vad som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.”

TU har alltså trots Sveriges Schackförbund Tävlingskommittés skrivelse valt att skjuta på rond 3 då det funnits en majoritet bland de kontaktade klubbarna att göra på detta vis.

Det nya spelprogrammet kan ses nedan. TU:s förhoppning är att det ska gå att genomföra enligt detta.

Observera att det besked som meddelades 2021-12-27 fortfarande gäller med endast ändring av giltighetstid:

  1. Alla deltagare över 18 år ska uppvisa antingen digitalt eller utskrivet vaccinationspass/vaccinationsbevis. För att vara giltigt ska personen tagit minst två vaccinationsdoser. Detta ska uppvisas för tjänstgörande domare. Spelare som inte kan/vill göra detta får inte komma till Salongerna.
  2. Lag-DM ska spelas på så sätt att det aldrig är mer än 50 spelare som spelar samtidigt. Det innebär att division Elit och division 2 behöver spela ronder på torsdagar också enligt nedan.
  3. Det gäller tills vidare. Ändring kan ske om TU så bedömer nödvändigt med anledning av besked från Regering/FHM.
  4. Inga spelare med någon som helst sjukdomssymptom får komma till Salongerna.
  5. Det är respektive lagledares uppgift att informera sina spelare om dessa bestämmelser.

Anledningarna till dessa förändringar är de nya restriktioner som Regeringen och FHM presenterade på prekonferensen 2021-12-21. Det går att läsa om dessa på följande länkar:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/december/flera-nya-atgarder-vidtas-den-23-december-nar-smittspridningen-vantas-oka

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-arrangorer-av-evenemang

Hur man beter sig för att ladda ner ett vaccinationspass/vaccinationsbevis kan läsas på denna länk: https://covidbevis.se. Man kan antingen ladda ner vaccinationspasset/vaccinationsbeviset på sin mobil/platta eller skriva ut det på ett papper som man tar med sig till spellokalen.

Med vänliga hälsningar

Jan Enfeldt

Ordförande TU