Junior-DM färdigspelat

På fredag, kl. 17:29 skulle en okänd spelare anmäla sig. Orsaken till att det blev så sent, var att han inte ville att konkurrenterna skulle få veta att han ställde upp! Och så kom han med, och betalade startavgiften, Erik Dingertz.

Och när tävlingen var slut på söndagskvällen, stod Erik Dingertz som segrare, på 6 poäng och bäst kvalitet. Han rivstartade med 5 vinster, och nöjde sig med 2 remier på söndagen.

Erik Dingerz Foto: Lars OA Hedlund

Den högst rankade, Jung Hyun Seo, påpekade för mig att det inte stod att de tre första ronderna var snabbschack. Jag hade missat det, men det är fixat nu. Jung Hyun fick en trög start, men hämtade sig mot slutet.

Närmaste konkurrenten om slutsegern blev istället Simon Agrest, de möttes i rond 4 (Första långpartironden) där Erik vann. Men Simon kämpade vidare, i rond 5 spelade han ett maratonparti mot Eriks yngre bror Gustav, och vann efter 4 timmar och 40 minuters spel! Partiet varade i 101 drag.

Simon Agrest Foto: Lars OA Hedlund

Slutligen kan sägas att det var ett lyckat evenemang, hela 42 deltagare hade anmält sig. Många spännande partier spelades, och deltagarna hade för det mesta roligt. Dock var det väldigt varmt i lokalen, särskilt fredag och lördag.

Resultatlistan återfinns här, och från bildbanken kan du se fler foton som Lars OA Hedlund har tagit.