Firande av Pia Cramling

Den 22 augusti arrangerade Stockholms Schackförbund, Wasa SK, Sveriges Schackförbund och Schackakademien ett event på Stockholms Schacksalonger för att fira Pia Cramling med anledning av hennes Guldmedalj på damernas bord 1 vid Schack-OS i Indien.

Närmare 100 personer kom till Schacksalongerna där det hölls tal visades videohälsningar från schackpersonligheter som Magnus Carlsen och Judit Polgar.

Arrangörerna hade även gemensamt samlat ihop till ett stipendium till Pia som delades ut.

Vy-Pias-OSbragd_prischecken_2022-08-22-X-4
Jan Ståhlberg, Preses Schackakademien, Tom Wedberg, ordförande Wasa SK, Joel Sjöstrand, ordförande Stockholms Schackförbund och Håkan Jalling, ordförande Sveriges Schackförbund, lämnar över stipendiet till Pia Cramling


Eventet avslutades med att Pia och Sveriges Schackförbunds ordförande, Håkan Jalling, delade ut en Pia Cramling-medalj till Jens Petersson, Kristallens SK, för hans arbete med schack för tjejer. Ett likadan medalj ska också delas ut till Conny Holst, Limhamns SK som också gjort mycket för tjejschacket i Sverige. Pia Cramling medaljen är instiftat av Sveriges Schackförbund för personer som gör/gjort mycket för kvinnoschacket i landet.

Stockholms Schackförbund och Sveriges Schackförbunds officiella fotograf, Lars OA Hedlund, var på plats och fotograferade.
Hans bilder kan ses i bildbanken.

Foto: Lars OA Hedlund