Anrika Djurgården startar schackklubb

Djurgården som firat så många framgångar i de stora arenasporterna fotboll och ishockey blir nu också en aktör att räkna med i en annan sport som växt sig stor i Sverige på senare år.
Nämligen schack.
På tisdagskvällens styrelsemöte i Djurgårdens IF Alliansförening blev det beslutat att klubben tar in schack som ny medlemsförening. Ett beslut som blev möjligt nu när Sveriges Schackförbund via SISU Idrottsutbildarna valts in i idrottsfamiljen vid Riksidrottsmötet i maj.
– Det är med stor glädje vi välkomnar schackföreningen som medlem i Djurgårdens IF. Vi ser fram emot en fin breddverksamhet såväl som nya SM-guld, säger Andreas von der Heide, ordförande i Djurgårdens IF Alliansförening.

Djurgårdens IF bildades 1891 i Stockholm och är Sveriges mest framgångsrika förening med nästan 500 SM-guld i 25 olika sporter.
Nu kan schacket vara med och bidra till klubbens guldskörd framöver.
– Djurgården som är en elitklubb hoppas förstås att vinna SM-titlar även i schack och det blir något vi kommer att sikta emot, säger Peter Bergström, initiativtagare till Djurgårdens nya schackförening, och även
förbundskapten för svenska schacklandslaget.

Djurgården startar nästa säsong i division III i Schackallsvenskan. Där ifrån börjar resan mot elitserien och förhoppningsvis guldmedaljer.
– Vi hoppas kunna spela våra hemmamatcher på Stockholms Stadion, och vi har också pratat om att spela på Tele 2 Arena, säger Peter Bergström.

Pressmeddelande

Läs en längre artikel på schack.se.

Foto: FIDE