Allsvenskan

  • Beskrivning
  • Resultat
  • Bilder
  • Inbjudan mm
Dummy tournament

Allsvenskan

Bakgrund

Allsvenskan är precis som i vilken annan idrott som helst en lagtävling, där hela landets lag möts i en serie. Högsta gruppen är Elitserien och därunder har man Superettan följt av division 1, 2 och 3. Dessutom spelas ännu lägre divisioner ner till division 6 som lokala serier i respektive distrikt. Hos oss heter den Stockholmsserien.

Lagen ner till och med division 3 består av åtta spelare per lag och sitter i ordning enligt rating, dock med undantaget att man får flytta en spelare två bord upp eller ner. Man spelar totalt nio ronder på söndagar, oftast 11:00, där alla divisioner spelar samma söndag ungefär en gång i månaden med början i mitten av oktober. De tre första och sista ronderna (av nio) brukar dock spelas som ett sammandrag under samma helg för att spara på resandet, som är kostsamt för många klubbar. Stockholmsserien har fem spelare i varje lag och spelar sju ronder.

Vinjettbilden är tagen av: Seth Doyle på Unsplash 

Bilder

Våra tävlingar dokumenteras ofta i bilder. Stockholms Schackförbund anlitar Lars OA Hedlund som officiell fotograf. Bilderna från våra tävlingar är tagna av honom, om inget annat anges.

Inbjudan mm

Anmälningstid

Sista anmälningsdagen har passerats

Anmälningstiden har gått ut! Evenemanget kanske till och med har börjat. Vänd dig till arrangören och fråga om du kan efteranmäla dig.

Filer

[mdocs_upload_btn]

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)