Sweden Wasabis

Pro Chess League rivstartar med Sweden Wasabis mot Norway Gnomes

Nu på torsdag, den 9 januari, spelar Sweden Wasabis sin första match i den nya säsongen av Pro Chess League, med nyheter som ett slopat rankingtak, vilket öppnar upp för schack på absoluta toppnivån! 

Wasabis möter direkt de norska rivalerna Norway Gnomes och Wasabis har laddat upp för en tuff match! På bord 1 spelar GM Bassem Amin, Egypten, 2683, högst rankade spelaren i Afrika och välbekant namn hos Wasa SK. Bord 2 bjuder på lettiska PCL veteranen GM Nikita Meshkovs, 2558, som tidigare spelade för Riga Magicians och GM Emanuel Berg, 2544, Wasa SK, tar tredjebordet, medan ankare på fjärdebordet är ingen mindre än Sverigemästaren GM Erik Blomqvist, 2537, från SK Rockaden, Stockholm.

I samband med matchen, som börjar 18:30 svensk tid, bjuder Wasabis och Wasa SK in till ett arrangemang på Time Hotel i Stockholm, där Sverigemästaren GM Erik Blomqvist kommer spela matchen på plats i Time Hotel, och det kommer bjudas på livekommentering på engelska med legendaren GM Pia Cramling och er värd FM Anders Grandell, som även kommer sändas på Wasabis Twitch-kanal [https://www.twitch.tv/swedenwasabis], samt mycket mer!

Formatet är att alla spelare från vardera lag kommer möta spelarna i det andra laget en gång, vilket ger 4 matchomgångar med 4 partier i varje omgång. Tidskontrollen är 10 minuter plus 2 sekunder per drag, så förvänta dig nervkittlande moment under hela matchen!

Kom dit och njut av schack på allra högsta nivå tillsammans med dina vänner i en helt ny typ schackmiljö! Känn glädjen och lidandet tillsammans med alla andra Wasabis fans och heja fram laget till seger!

Se till att registrera dig för eventet i förväg på Eventbrite [https://www.eventbrite.com/e/sweden-wasabis-vs-norway-gnomes-tickets-87742493159]. Det är helt gratis, men du måste ha en biljett för att få en plats.

Håll utkik på vår växande hemsida, swedenwasabis.se, där det kommer komma mer information och annat intressant innehåll!


Stöd även Wasabis genom att följa oss på sociala medier: 

Varmt välkomna!

Dr GM Bassem Amin: Högst rankade spelaren i Afrika genom alla tider och läkare ovanpå det! Välkänt namn i Sverige som frekvent spelare på toppborden i Wasa SKs förstalag. 

GM Nikita Meshkovs: 25 årig stormästare från Lettland, som är en drivande kraft bakom schack som eSport genom onlineschacklaget Riga Magicians som han representerat i tidigare säsonger av PCL.

GM Emanuel Berg: Tidigare tvåfaldig sverigemästare och känd för sin offensiva spelstil. Erfaren lagspelare som representerat Sverige i både Olympiader och Lag-EM samt tagit flera Elitserieguld. Spelar just nu för Wasa SK. 

GM Erik Blomqvist: Regerande Sverigemästaren och har tidigare spelat i PCL med dåvarande Stockholm Snowballs. Erik är inte rädd för att ta material och försvara tuffa ställningar för att sedan vända partiet. Uppvuxen i SK Rockaden, Stockholm, som han fortfarande representerar.

GM Pia Cramling: Legend inom Svenskt schack och bland annat flerfaldig Europamästarinna. Kommer dela med sig av sin kunskap i rollen som expertkommentator, annars spelar hon för Wasa SK.

FM Anders Grandell: Drivande kraft bakom Wasabis och kommentator. Tagit ett par Elitserieguld tillsammans med hans tidigare klubb SK Team Viking, men spelar nu för Wasa SK. 


Text: Anders Grandel
Foto: Lars OA Hedlund (två översta) & Anders Grandell