Passanten II och Pjäsen ångar på i Stockholmsserien

Passantens andra lag ångar på i division 4 och tog den andra raka segern i serien mot Kungstornets fjärde lag med övertygande 3½-1½ och är därmed enda lag utan poängförlust. Förhandsfavoriterna, Vallentuna SK, som tappade matchpoäng i den första ronden, tog säsongens första seger mot Rockaden VI. Rockaden VII har fortfarande inte tagit några matchpoäng.

SK Pjäsen ångar på i division 5 och är enda lag med full pott efter 2 ronder. Tidigt tog man en 3-1 ledning mot Seniorschack Stockholm II och kunde kosta på sig att förlora det sista partiet. SS Delectus krossade Solna SS III med 5-0 och gick upp till andra plats i serien med 3 matchpoäng. Solna SS III är det enda lag utan matchpoäng i serien så här långt.

Pjäsens 82-åriga nestor Lars Högselius vann sitt parti.

Stora Vika SK var tvungen att dra sig ur division 6 och det återstod bara 3 lag i en mycket haltande tabell. Ingvar Gundersen i Wasa SK gjorde ett jättejobb och lyckades få ihop ytterligare ett lag till serien så det är fortfarande 4 lag i division 6 till slut. De kommer att spela dubbla ronder längre fram. Tävlingsutskottet kommer att se över serieindelningen nästa säsong för att se till att något liknande inte inträffar igen. I en haltande tabell så leder Kristallens SK V på 2 matchpoäng.

Nästa rond spelas den 1 december.

Text: Tomas Silfver
Foto: Lars OA Hedlund