Nystart för schackintresserade i Nynäshamn!

Schack-klubbarna i Nynäshamn samt Stora Vika tog i våras beslutet att genomföra en nystart för schackverksamheten i området och slog då ihop de båda klubbarna till en, Nynäshamns Schackklubb.

Igår sparkade verksamheten igång. I Konstpoolens lokaler på Vikingavägen 39 i Nynäshamn samlades medlemmar från de två tidigare klubbarna för en nystart av schackverksamheten.

Med vacker konst på väggarna och en lokal fylld av schackbräden ledde Sam Westerholm tillsammans med Jan Wikander forumet för de första schack-drabanterna i de nya lokalerna.

”Vi hoppas på stor uppslutning under 2020 och att våra tidigare medlemmar från Nynäshamn, Stora Vika, Sorunda med andra från regionen hjälper till att göra Nynäshamns SK till en en stark klubb i våra framtida turneringar”, säger ordförande Jan Wikander.
Wikander påpekar också att klubben självklart tar emot alla i Nynäshamnsregionen som är intresserade av att spela schack, oberoende av om de är nybörjare eller mer erfarna.

”Schack är en sport för alla – oberoende av kön, etnicitet eller ålder – och vi hjälper gärna till med att lära ut denna ädla sport till alla som önskar vara med.”

Text & Bild: Benny Kellner