Finansschack 2018

Under lördagen trendade #Finansschack kraftigt på Twitter!

Skälet till detta var att finansbranschens första branschturnering i schack gick av stapeln i Thomson Reuters lokaler på Kungsgatan i Stockholm.

Genomgång av Finansschack-turneringen

Didner & Gerge, Thomson Reuters och Finwire ​arrangerade tillsammans #FINANSSCHACK 2018 – en turnering för både erfarna och mindre erfarna schackspelare inom Stockholms finansbransch och det blev en mycket lyckad och uppskattad tillställning.

Deltagare placerades i en av två grupper beroende på tidigare schackerfarenhet och då många av deltagarna var högrankade spelare blev matcherna både spännande och svårtippade.

Grupp A med de högst rankade spelarena var jämn ända in i kaklet men till slut stod Stefan Schneider som klar vinnare med 7 poäng av 8 möjliga. Martin Lokander kom god tvåa med 6,5 poäng och Krum Berovski knep tredjeplatsen med 5,5 poäng.

Segrare Grupp A Finansschack 2018

Grupp B dominerades starkt av Viktor Brolin som vann samtliga matcher och därmed fick 8 poäng av 8 möjliga! Efter förstaplatsen var resterande fältet mycket jämt, på andraplatsen kom till slut Lennart B Johansson med 6 poäng tätt följd av Tommi Saukkoriipi på tredje plats med 5,5 poäng. Intressant att notera var att tre personer hamnade på delad fjärdeplats med 5 poäng vardera.

Segrare Grupp B Finansschack 2018

Vi hoppas givetvis på fler liknande branschturneringar! För att läsa mer om Finansschack, se www.finansschack.se.

Finansschack 2018

 

En väldigt jobbig kille som brukar komma med åsikter som kanske inte alla håller med om? 🙂

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)