Finansschack 2018

Under lördagen trendade #Finansschack kraftigt på Twitter!

Skälet till detta var att finansbranschens första branschturnering i schack gick av stapeln i Thomson Reuters lokaler på Kungsgatan i Stockholm.

Genomgång av Finansschack-turneringen

Didner & Gerge, Thomson Reuters och Finwire ​arrangerade tillsammans #FINANSSCHACK 2018 – en turnering för både erfarna och mindre erfarna schackspelare inom Stockholms finansbransch och det blev en mycket lyckad och uppskattad tillställning.

Deltagare placerades i en av två grupper beroende på tidigare schackerfarenhet och då många av deltagarna var högrankade spelare blev matcherna både spännande och svårtippade.

Grupp A med de högst rankade spelarena var jämn ända in i kaklet men till slut stod Stefan Schneider som klar vinnare med 7 poäng av 8 möjliga. Martin Lokander kom god tvåa med 6,5 poäng och Krum Berovski knep tredjeplatsen med 5,5 poäng.

Segrare Grupp A Finansschack 2018

Grupp B dominerades starkt av Viktor Brolin som vann samtliga matcher och därmed fick 8 poäng av 8 möjliga! Efter förstaplatsen var resterande fältet mycket jämt, på andraplatsen kom till slut Lennart B Johansson med 6 poäng tätt följd av Tommi Saukkoriipi på tredje plats med 5,5 poäng. Intressant att notera var att tre personer hamnade på delad fjärdeplats med 5 poäng vardera.

Segrare Grupp B Finansschack 2018

Vi hoppas givetvis på fler liknande branschturneringar! För att läsa mer om Finansschack, se https://www.finansschack.se.

Finansschack 2018