Chess Online

Lag-DM Online

Stockholm Schackförbund inbjuder till ett lag-DM on-line på Lichess. Flera klubbar är numera bekanta med formatet efter att ha spelat med i Swedish Chess Team Battle. För andra klubbar återstår att bekanta sig med formatet.

Distriktet har valt spel på Lichess och betänketiden 3+2 (tre minuter och två tilläggssekunder), som inte kräver samma snabbhet i spelet som 3+0. Det blir en indelning i tre divisioner. I div 1 kommer 14 spelare att räknas, i div 2 räknas 10 spelare och i div 3 räknas 6 spelare. Man får ha flera spelare än så i varje lag, men en klubb som har väldigt många spelare i laget gör bäst i stället organisera ett andralag osv. Tidpunkt för spel blir tisdagar och första testomgången spelas tisdag 5 maj kl 19:00. Klubbarna får fritt välja division. Stora klubbar kan bilda flera lag. Frågan om vilka som har rätt att spela i vilket av klubbens lag existerar knappast, eftersom alla divisioner spelar vid samma tidpunkt. Om någon klubb har svårt att fylla antalet spelare så kan tävlingsledningen flytta ner laget en division. Ett lag kan själv förstås välja att gå ner en division om man vill ha lättare motstånd.

Den riktiga tävlingen spelas sedan under fem tisdagar 12, 19 och 26 maj och 2 och 9 juni hela tiden kl 19:00. Vi tror att det blir ca åtta lag i varje serie och poängen som delas efter varje omgång är 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Lagens samlade poäng i alla fem omgångar räknas ihop till en totalsumma. Högst poäng vinner. Hamnar två lag på samma poäng blir det särskiljning där lagens individuella poäng summeras för spelarna med mest poäng (div 1 14 spelare, div 2 10, div 3 6).

Datum

maj 05 2020
Expired!

Tid

19:00 - 20:30
Kategori

Arrangör

Stockholms Schackförbund
E-post
info@stockholmsschack.se
Webbplats
https://www.stockholmsschack..se
QR Code

Leave a Reply

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)