Angående höstens aktiviteter

Öppnar dörr Corona

Till Stockholms klubbar och schackspelare

Jag hoppas att ni alla ute i klubbarna har hållit er friska så här i pandemi-tider och sköter om er. Vi är ju många som inte upplevt något liknande tidigare och som hela samhället har blivit påverkad, så även schacket. Smittspridningen håller dock på att avta och samhället öppnar sig allt eftersom.

Schacket har börjat komma i gång med ungdomsverksamhet och man kan spela schack om evenemanget pågår i mindre än två timmar. Det är än så långe inte tillåtet att spela långpartier enligt Schackförbundets riktlinjer. Schacksalongerna är stängda för vuxenverksamhet fram till den 31 augusti efter beslut av förbundsstyrelsen (verksamhet i salongerna har dock öppnats för ungdomar).

Vi kommer därför att vänta med att sända ut inbjudningar för höstens verksamhet. Fortsätter den nedåtgående trenden med smittspridning och saker och ting öppnas upp så att vi kan börja spela långpartier från och med september månad så har tävlingsutskottet planerat verksamheten på följande sätt.

Stockholmsmästerskapen kommer att spelas i 7 ronder med början den 28 september. Tävlingen i våras fick ju avbrytas efter bara en rond så vi gör ett nytt försök att arrangera tävlingen. Vi tycker att det är lämpligt att börja med att arrangera en individuell tävling när salongerna öppnas igen. Planeringen är att lag-DM ska börja spelas i slutet av november månad. Beroende på hur smittspridningen och rekommendationerna ser ut kan lag-DM spelas på två olika sätt. Det ena är att vi att vi spelar som vanligt på måndagar. OM det blir corona-restriktioner kan det andra alternativet vara att vi sprider ut matcherna över veckans alla vardagar förutom tisdagar då Sällskapet hyr in sig på Salongerna. Genom att sprida ut matcherna över veckans alla dagar kan vi försäkra oss om social distansering och att vi inte behöver sitta speciellt tätt. Man kan tänka sig att man sitter och spelar vid vartannat bord.

Några exakta detaljer kring lag-DM har vi inte fastställt då det är närmare 6 månader dit. Vi förstår naturligtvis att detta kan ställa till problem för klubbar som har spelkvällar under veckorna, men vi har inte kunnat se någon annan bra lösning om vi ska genomföra lag-DM med corona-restriktioner. Inbjudan till Stockholmsserien kommer senare.

Ni är välkomna att höra av er med synpunkter och frågor, antingen per telefon eller via e-post. Mycket kan hända kring smittsituationen, men vi gör planeringen utifrån hur den är idag.

Ha en fortsatt skön sommar alla!

v Ordförande, Ordförande Tävlingsutskottet

3 Comments

 1. Hej Tomas,

  När och hur kommer anmälan att ske till Stockholmsmästerskapet i september?

  Mvh,
  Jonas

 2. Hej, Jonas !

  En inbjudan till Stockholmsmästerskapen kommer tidigast ut i början av september månad. Allt beror ju på om långpartier kommer att börja att tillåtas.

  Mvh
  Tomas Silfver
  Tävlingsutskottet

Leave a Reply

Synpunkter? Något som inte funkar?

Maila: Informationsutskottet

Eller: skriv här (Klicka på “Logga in anonymt” eller skapa ett eget konto.)