Tungt för topplagen i Stockholmsserien

Två av de tre serieledarna i Stockholmserien fick se sig besegrade i söndagens omgång av Stockholmsserien. Passanten II var det enda laget som vann. Alla tre lagen behåller dock serieledningen än så länge. Det återstår bara några omgångar av serien. Men vi tar det från början.

Lavinia Valcu, 10 år, vann för sitt Solna SS

Passanten II från Huddinge går från klarhet till klarhet och är snart klara för comeback i allsvenskans division 3. Denna gång fick Vallentuna SK se sig besegrade med 3-2. Ett Vallentuna där Sveriges troligtvis näste stormästare Jonathan Westerberg gjorde sina första schackdrag. Passanten behöver bara en matchseger på de två sista matcherna för att bärga seriesegern.

I division 5 var det kadetterna från Rockaden IX som satte stopp för SK Pjäsens segertåg. Pjäsen leder dock fortfarande serien med en matchpoäng före Delectus, Märsta och Pjäsens banemän Rockaden IX. I nästa omgång kan allt avgöras i en ren seriefinal då Pjäsen möter Delectus.

I den näst sista omgången i division 6 såg ungdomarna hos Tyresö SK III till att skapa lite spänning genom att besegra serieledarna Wasa SK VI med siffrorna 4-1. Nu ligger Tyresö bara 1 poäng efter Wasa SK VI som fortfarande leder serien inför den sista ronden den 15 mars.  Wasa SK VI möter Kristallens SK V i den sista ronden som också har chans att vinna serien. Det är upplagt för en spännande omgång med andra ord.

Text: Tomas Silfver

Foto: Lars OA Hedlund