Hugo Wernberg i Allsvenskans Elitserie


Hugo Wernberg blev fredagen den 31 januari så vitt vi vet den yngste spelaren   genom tiderna att spela i Elitserien i schack då han spelade på åttonde bord förr sitt Wasa SK mot Burgsvik-Alva SK. Hugo var då 13 år, 6 månader och 2 dagar gammal. Vi passade därför på att ställa några frågor till honom.

Hugo, hur kändes det när Wasa lagledare ringde och sa att du skulle spela i Elitserien i fredags? Blev du nervös?

”-Jag blev glad över att de tyckte att jag var redo för Elitserien.”

Var det tufft motstånd?

”-Motståndarlaget hade bytt spelare på sista bordet som jag inte hade förberett mig mot. Det blev en London där han (Viktor Larsson) lyckades vinna en bonde som räckte för att han skulle vinna slutspelet.”

Vad är din schackliga målsättning under 2020?

”-Att bli FM och vinna SM i min klass.”

Vilka hobbys har du förutom schacket?

”-Pingis och löpning. Jag sprang mitt första lopp nyligen.”

Vi tackar Hugo för att han tog sig tid att besvara dessa frågor och önskar honom lycka till.

Text Tomas Silfver
Foto Lars OA Hedlund